Hantera programmet från Kommandotolken

Du kan administrera Kaspersky Safe kids från kommandotolken.

Använd följande kommandon:

safekids.com <kommando> [parameters]

I Kommandotolken går det att hänvisa till programmet antingen från installationsmappen för programmet eller genom att ange den fullständiga sökvägen till safekids.com-filen.

Kommandon är tillgängliga för administration av Kaspersky Safe Kids

Kommando

Beskrivning

Syntaxexempel

HELP

Öppnar hjälpinformation om kommandolinjesyntaxen.

safekids.com [ /? | HELP ]

UPDATE

Startar en uppdatering av Kaspersky Safe Kids. Som standard laddar programmet ned uppdatering från huvudservrarna.

Baserat på en begäran från Kundtjänst, kan du behöva uppdatera programmet från testservrarna genom att använda parametern [testsource].

Testservrar innehåller icke testade programändringar som kan orsaka programmet att sluta fungera.

safekids.com update

ROLLBACK

Återställer programmets databaser till den tidigare versionen. Detta kommando har följande parametrar:

• [/R:<rapportfil>] – sparar endast kritiska händelser
  • [/RA:<rapportfil>] – sparar alla händelser

där <rapportfil> är den fullständiga sökvägen till TXT-filen där återställningsrapporten kommer att sparas. Detta kommando kräver lösenordet till ditt My Kaspersky-konto.

safekids.com återställnijng </lösennord=<skriv_lösenord>> [/R[A]:<rapportfil>]

EXPORT

Exporterar Kaspersky Safe Kids-inställningar till en TXT-fil.

safekids.com exportera <fullständig_sökväg_till_fil>

IMPORT

Importerar inställningar från en TXT-fil till Kaspersky Safe Kids.

safekids.com importera <fullständig_sökväg_till_fil>

EXIT

Avslutar Kaspersky Safe Kids. Detta kommando kräver lösenordet till ditt My Kaspersky-konto.

safekids.com avsluta</lösenord=<skriv_lösenord>>

TRACES

Administrerar loggning av Kaspersky Safe Kids-händelser. Detta kommando har följande parametrar:

• [on] – slår på loggning av programhändelser
  • [off] – stänger av loggning av programhändelser
  • [clear] – rensar mappen med loggar
  • [copyto] – kopierar alla loggfiler till en ny destination

safekids.com spår [kopieratill <fullständig_sökväg_till_fil>]

CHECK_PSW

Kontrollerar ditt My Kaspersky-lösenord. Om det angivna lösenordet är korrekt, kommer Kommandotolken visa statusen för 0. Du kommer se ett felmeddelande om lösenordet är inkorrekt.

safekids.com check_psw

CLS

Rensar Kommandotolken.

safekids.com cls

UNINSTALL_UCP

Meddelar My Kaspersky att Kaspersky Safe Kids avinstallerades.

safekids.com uninstall_ucp

För att få hjälp med syntaxen för ett specifikt kommando, ange ett av de följande kommandon:

safekids.com <kommando> /?

avp.com HJÄLP < >

Kommandolinjebaserad administration av Kaspersky Safe Kids insallationsparamterar är avsett för att användas under assistans av Kundtjänst. Du råds att inte använda dessa parametrar om du inte instruerats av Kundtjänst-specialister eller utan att rådfråga dem.